Luni, 6 noiembrie, începe un nou sezon „Educație la Înălțime”. Prima lecție va fi transmisă de la Delfinariul din Constanța

0
Sursa foto: Captură video Youtube

Un nou sezon de lecții ”Educație la Înălțime” va începe luni, 6 noiembrie. De la ora 10.00, profesorii Mirela Spiță și Nicu Bujor vor realiza, la Delfinariul din Constanța, o lecție multidisciplinară despre a doua specie ca inteligență după oameni: delfinii. Noul sezon ”Educație la Înălțime” va cuprinde nouă lecții cu drona. În fiecare dintre ele, vor fi acordate premii în cărți.

În această toamnă, ”Educație la Înălțime” aduce în clasele celor peste 3000 de profesori înscriși în proiect nouă lecții. Prima dintre ele va fi transmisă luni, 6 noiembrie, de la ora 10.00, de la Delfinariul din Constanța și va fi realizată de profesorii Mirela Spiță și Nicu Bujor.

În următoarele lecții, drona ”Educație la Înălțime” va ajunge la Castelul Hunedoara și la Muzeul Satului Maramureșan din Baia Mare, apoi va pătrunde în cetatea dacică Costești Cetățuie pentru o lecție despre lupi și în Peștera Cioclovina de Apă pentru o alta despre lilieci. Totodată, elevii vor putea urmări în acest sezon o lecție salvatoare de la SMURD Târgu Mureș, o incursiune prin evenimentele și expozițiile Capitalei Culturale Europene 2023 – Timișoara și, nu în ultimul rând, o lecție de la Iași despre refugiații ucraineni.

Lecțiile vor fi transmise în zilele de luni și miercuri și vor putea fi urmărite pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ”Educație la Înălțime”, fiind difuzate ulterior și pe TVR 2. Fiecare lecție va include concursuri cu premii în cărți în valoare totală de 2400 de lei, oferite de Editura Arthur.

Lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt realizate de către Asociația Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

”Educație la înălțime” a debutat în 2020, într-un proiect pilot derulat în județul Hunedoara, unde elevi din trei școli rurale din munții Orăștiei au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării. În primăvara anului 2021, proiectul a fost extins la nivel național, printr-un parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

”Imaginați-vă o lecție specială în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări chiar de la fața locului. (…) Lecțiile <Educație la Înălțime> cuprind experimente, reportaje, concursuri, jocuri, întrebări de la elevi pentru profesori și experții invitați, informații din diverse materii și domenii. Toate aceste elemente sunt combinate într-un mod creativ de către profesori cu har, împreună cu experți în comunicare și televiziune. Totul pentru ca lecțiile să fie unele memorabile, care să ajungă la inimile copiilor”, spun organizatorii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.