Prima lecție cu drona din Delta Dunării. Elevi din sute de școli au urmărit live ora de geografie și ecologie de la Sfântu Gheorghe VIDEO

0
Foto: facebook.com/AspireTeachers

Elevi, profesori, dar și părinți au putut urmări, joi, prima lecție transmisă live în cadrul proiectului „Educaţie la înălţime”. A fost o lecţie de geografie şi ecologie, realizată la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, de două profesoare care au intrat în legătură directă cu elevii aflați în sălile de clasă. Lecția filmată cu drona a fost transmisă live pe canalul de Youtube Aspire Teachers.

UPDATE Următoarea lecție din proiectul ”Educație la înălțime” va fi transmisă joia viitoare din Maramureș. 

O imagine surprinsă cu drona, la Sfântu Gheorghe. Foto: Captură video

Calendarul celor 8 lecţii din proiectul ”Educație la înălțime”:

  • joi, 6 mai – 14: Viaţă acvatică – Dobrogea (Sfântu Gheorghe) – Vărsarea Dunării în mare, poluarea apelor cu plastic
  • joi, 13 mai – 10: Inegalităţi reduse – Maramureş (Firiza) – Cea mai mică clasă (8 copii, în vârf de munte)
  • joi, 20 mai – 16: Pace, justiţie şi instituţii eficiente – Banat (Timişoara) – Memorialul de la Sighet
  • joi, 27 mai – 11: Oraşe şi comunităţi durabile – Muntenia (Urlaţi) – Comunitate sustenabilă: ecoturism, dezvoltare locală, educaţie incluzivă
  • joi, 3 iunie – 3: Sănătate şi bunăstare – Transilvania (Făgăraş) – Fundaţii comunitare implicate în educaţie pentru sănătate
  • joi, 10 iunie – 4: Educaţie de calitate – Moldova (Galaţi) – Roboţi şi programare – echipe de fete şi băieţi, educaţie STEM pentru toţi
  • joi, 17 iunie – 7: Energie curată şi preţuri accesibile – Dobrogea (Murighiol) – Energie regenerabilă – parcuri eoliene, panouri solare şi experimente live
  • joi, 24 iunie – 13: Acţiune climatică – Oltenia (Dăbuleni) – Deşertificare (Sahara României).

UPDATE A început lecția realizată de profesoarele Irina Constantinescu și Adnana Pătrăşcoiu, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Imagini în direct cu o lecție de geografie și ecologie, filmată cu drona și urmărită de elevi din sute de școli:

Peste 700 de şcoli din ţară s-au înscris să asiste online la lecţia de geografie şi ecologie, susţinută, joi, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Lecţia, prima din seria proiectului naţional din acest an, va dura 50 de minute, va fi susţinută cu ajutorul unei drone şi va fi predată de Adnana Pătrăşcoiu, profesoară de limba franceză şi engleză, coordonatoare a cercului de ecologie şi directoare a şcolii generale din satul Sfântu Gheorghe, şi de profesoara de geografie Irina Constantinescu, din Dâmboviţa, relatează Agerpres.

Foto: facebook.com/AspireTeachers

„Va fi ceva inedit şi sperăm să le placă copiilor. Ora se va desfăşura la vărsarea Dunării în Marea Neagră, va fi despre poluarea apei şi ce putem face pentru a o împiedica. Drona va fi la vărsarea Dunării în mare, alături de elevi de gimnaziu”, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea Şcolii generale din comuna Sfântu Gheorghe.

Ea a mai spus că la lecţie vor participa interactiv elevi din Timişoara, judeţul Timiş, Orăştioara de Sus, judeţul Hunedoara, şi Făgăraş, judeţul Braşov.

„Va fi un concurs de întrebări pentru elevii din cele trei şcoli. Ei trebuie să răspundă, iar la final şcoala câştigătoare va alege un cuvânt pe care noi îl vom desena pe plaja de la Marea Neagră”, a menţionat directoarea Adnana Pătrăşcoiu.

Pentru elevii participanţi, dar şi pentru cei din alte 700 de şcoli din ţară, în cele 50 de minute ale cursului interactiv susţinut cu drona vor fi scurte momente eco-artistice, o expoziţie din pet-uri, dar şi experimente cu mesaje educative.

„Depinde de noi să putem admira în continuare plantele şi animalele în mediul lor de viaţă curat”, a conchis directoarea şcolii din Sfântu Gheorghe.

Proiectul „Educaţie la înălţime” a ajuns în satul din Deltă prin intermediul unui profesor care anul trecut a participat la o tabără Merito, proiect de recunoaştere a excelenţei în educaţie.

„În vara anului trecut, şapte profesori Merito au venit la noi şi au avut activităţi cu copiii. Am ţinut legătura, iar în septembrie am început activităţi online. Printr-unul din profesori am făcut legătura cu proiectul acesta„, a precizat directoarea Pătrăşcoiu.

Lecţiile cu drona transmise live derulate în cadrul proiectului „Educaţie la înălţime” se desfăşoară în perioada 6 mai-24 iunie, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 11,00. Obiectivul este familiarizarea elevilor şi profesorilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă într-un mod ce pune în valoare resursele României şi competenţele de secol 21 ale elevilor.

Proiectul a început anul trecut în judeţul Hunedoara, iar anul acesta s-a extins la nivel naţional prin implicarea Aspire Teachers şi a Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului României.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.