S-a dat startul înscrierilor pentru bursele FLEX 2024-2025: un an de studii la un liceu din SUA. Aplicațiile pot fi transmise până pe 28 septembrie

0
Sursa foto: Facebook/ FLEX Romania

Liceenii români se pot înscrie până pe 28 septembrie în programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), care le dă posibilitatea să studieze la un liceu din SUA și să locuiască împreună cu o familie americană, pe parcursul anului școlar 2024-2025. Pot intra în competiție liceenii născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, elevi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a în anul școlar 2023-2024 și care studiază engleza în liceu. 

Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educație Internațională) invită liceenii români să participe la Programul FLEX 2024-2025. Sesiunea de înscrieri a fost deschisă marți, 1 august, iar aplicațiile pot fi transmise online până pe 28 septembrie 2023 (ora 23:59). Formularul de înscriere este disponibil aici.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2006 și 15 Iulie 2009;
  • sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023-2024;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024-2025, se arată într-un comunicat al American Councils for International Education.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 8-lea an de existență în România, este gratuită. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către sute de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități”, se precizează în comunicat.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 30-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

”Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine.

În anul școlar 2023-2024, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat”, se mai menționează în comunicat.

Sursa foto: Facebook/ FLEX Romania

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.