Corectare digitalizată la examenele naționale 2023, doar în două județe. Ministerul Educației a modificat ordinul privind pilotarea în șase județe

0

Corectarea digitalizată a lucrărilor scrise la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2023 se va face doar în două județe și nu în șase, potrivit unui nou ordin al ministrului Educației. Ordinul prin care se aproba pilotarea evaluării digitalizate în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare a fost modificat, astfel că lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională vor fi corectate digital în județul Dâmbovița, iar la Bacalaureat în județul Călărași.

Pilotarea evaluării digitalizate la examenele naționale se va aplica astfel ca și anul trecut: la Evaluarea Națională în Dâmbovița, la Bacalaureat în Călărași.

În data de 7 iunie a.c., în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul nr. 4.366/2023 privind pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și al examenului național de bacalaureat — 2023. Acesta a fost modificat printr-un ordin publicat joi, 15 iunie, în Monitorul Oficial, care prevede:

  • ”Se aprobă pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, utilizând aplicația informatică dedicată pilotării evaluării digitalizate a examenelor naționale, în anul școlar 2022—2023, pentru candidații înscriși în județul Dâmbovița.
  • Se aprobă pilotarea evaluării lucrărilor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat — 2023, utilizând aplicația informatică dedicată pilotării evaluării digitalizate a examenelor naționale în anul școlar 2022—2023, pentru candidații înscriși în județul Călărași.”

Au fost modificate, prin noul ordin, și sumele ce vor fi acordate cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen, și profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor, acestea fiind mărite:

  • cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise: 200 lei/zi;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul evaluării naționale: 18 lei/lucrare corectată;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat — 2023: 23 lei/lucrare corectată.

Citește și: Absolvenții clasei a VIII-a vor susține săptămâna viitoare Evaluarea Națională 2023. Modele de subiecte la Română și Matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.