Sindicatele din educație anunță un nou protest în Capitală, cu 20.000 de persoane: „Aşteptăm reacţia Guvernului. Noi am spus foarte clar ce vrem”

0

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunţat un nou protest al angajaților din învățământ, joi sau vineri, în Capitală, cu 20.000 de persoane. ”S-a depus o solicitare pentru acţiuni de protest joi sau vineri, depinde cum vom primi aprobare din partea Primăriei Capitalei”, a precizat liderul sindical.

UPDATE Primăria Capitalei a aprobat mitingul sindicaliștilor din educație, care va avea loc vineri și va include un marș de protest de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni. Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater”, la Antena 3 CNN: „Am primit aprobarea, a venit colegul meu de la Primărie și, din discuțiile cu Jandarmeria, a rezultat că vom avea miting vineri. (…) S-a aprobat participarea noastră, cu traseul până la Cotroceni.”

UPDATE Reprezentanţii Municipalităţii vor autoriza protestele profesorilor, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres: „Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea. Vă aduc aminte că au fost luni de zile proteste la geamurile Primăriei făcute de diferite grupuri de cetăţeni. Evident, vom autoriza toate protestele”.”

„Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri”, a declarat, miercuri, Marius Nistor.

Întrebat de jurnaliști dacă se va ajunge la amânarea examenelor naționale, liderul sindical a spus: ”Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”.

În ceea ce privește o posibilă suspendare a grevei pe perioada examenelor naționale, liderul sindical a arătat că Ministerul Educaţiei poate propune, dar decizia este strict a cadrelor didactice.

”Totul depinde de Guvernul României. Aşteptăm reacţia Guvernului. (…) Noi am spus foarte clar ce vrem. Vrem garanţii pe grila de salarizare şi, bineînţeles, salariul debutantului, care ar trebui să fie echivalent cu salariul mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză”, a mai spus Marius Nistor.

Citește și: Sindicatele din educație: 86,93% din totalul membrilor de sindicat au fost marți în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.