Legea care stabilește că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, programe de educaţie pentru sănătate, cu acordul părinţilor, promulgată

0

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede că în şcoli se vor derula, începând din clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, ”programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Proiectul de lege, trimis spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Actul normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului stabilește ”derularea sistematică în unitățile școlare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.

Proiectul iniţial prevedea ”derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

În cererea de reexaminare se preciza că prin introducerea sintagmei „educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară”, textul de lege se îndepărtează de principiul „promovării educaţiei pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.