Examenul de Bacalaureat s-a încheiat cu proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate, publicate pe 5 iulie

0

BAC 2021. Candidaţii din rândul minorităţilor naţionale au susţinut, joi, ultima probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat. Rezultatele obținute de absolvenții de liceu, înainte de contestații, vor fi afișate în centrele de examen şi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro în data de 5 iulie, până la ora 12,00.

Conform Ministerului Educației, la proba de Limba și literatura maternă (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă) au fost prezenți 5.774 de candidați (98% din cei 5.866 de candidați înscriși).

Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 92 de candidați nu s-au prezentat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.