Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română – Bacalaureat 2021, Real și Uman. Ce au avut de rezolvat candidații UPDATE

0

BACALAUREAT 2021. Absolvenții de liceu au susținut, luni, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română. Baremul de corectare și subiectele primite de candidați au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

UPDATE Baremul de corectare și subiectele la Limba și literatura română, BAC 2021, publicate pe subiecte.edu.ro:

Barem și subiecte Română – real/tehnologic, BAC 2021:

Barem și subiecte Română – uman/pedagogic, BAC 2021:

UPDATE Subiectele la Limba și literatura română, BAC 2021:

  • Subiectele la Limba și literatura română, Real/Tehnologic varianta cu numărul 4:
    • La Subiectul I, absolvenții de liceu de la profilul Real și Tehnologic au avut un text de Șerban Cioculescu – ”Viața lui I.L. Caragiale” și de rezolvat mai multe cerințe la punctul A, iar la punctul B de redactat un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze ”dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie”, raportându-se atât la informațiile din fragmentul de text, cât și la ”experiența personală sau culturală”.
    • La Subiectul II, candidații au avut de comentat un text de Ion Vinea – ”Drum”.
    • La Subiectul III, candidații au avut de făcut un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

  • Subiectele la Limba și literatura română, Uman/Pedagogic – varianta cu numărul 4:
    • Subiectul I și Subiectul II – aceleași cerințe ca la profilul Real/Tehnologic.
    • La Subiectul III, candidații au avut de realizat un eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Sursa foto: sibiuindependent.ro

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, până la ora 10.00, nu au fost semnalate incidente. ”Sperăm să nu avem incidente și sperăm să se confirme rezultatul bun de la simularea organizată în acest an”, a spus ministrul la Antena 3.

Potrivit Ministerului Educației, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă (77%), respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. Examenul este organizat în 802 centre.

Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

    • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
    • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
    • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.