Proiectul ”Start în carieră prin master didactic”, lansat de Ministerul Educației

0

Ministerul Educaţiei a lansat proiectul „Start în carieră prin master didactic”, dedicat masteranzilor din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă.

Prin acest proiect, precizează MEC, cei 400 de masteranzi care s-au înscris la programul de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă, vor beneficia de o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 de lei, pe întreaga perioadă a desfăşurării programului.

”În vederea desfășurării unei activități didactice viitoare de calitate, prin intermediul acestui proiect, masteranzii își vor dezvolta abilități și competențe practice și vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la un program de master modern și eficient. Mai mult decât atât, se vor consolida competențele didactice prin organizarea de cursuri de formare pentru 80 de cadre didactice din învățământul terțiar universitar cu o tematică ce include conținut educațional inovator și resurse de învățare moderne și flexibile”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației.

De asemenea, acest proiect are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale, îmbunătățirea nivelului de competențe al personalului didactic din învățământul terțiar universitar, completează MEC.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here