Ministrul Educației anunță noi modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, că elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor avea la dispoziție noi modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, pe care vor putea să le lucreze cât stau acasă. Potrivit ministrului, variantele de subiecte sunt elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare și vor fi puse pe site-ul Ministerului Educației.

”Ministerul Educației, prin Centrul Național de Examinare și Evaluare, pregătește deja un set de variante de lucru pentru elevi tocmai pentru a se pregăti în această perioadă cât stau acasă. Le vom pune pe site-ul ministerului și le vom solicita inspectoratelor școlare să le ofere școlilor din fiecare județ pentru că este important ca în această perioadă elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să se pregătească pentru examenele naționale, să nu oprească pregătirea. De aceea, am solicitatat Centrului Național de Evaluare și Examinare să elaboreze variante pe care să le punem la dispoziția elevilor”, a anunțat ministrul Educației.

Pe de altă parte, Monica Anisie a declarat încă o dată că ”nu se pune problema înghețării anului școlar”.

„La acest moment, specialiștii din Ministerul Educației nu iau în calcul, exclud varianta înghețării anului școlar. Trebuie precizat că toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii. Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. (…) Nu pot face public niciunul dintre scenarii până când nu există din partea specialiștilor o decizie. Când va exista le vom prezenta public”, a spus ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.