Marian Staș, expert în educație, numit consilier al ministrului Educației

0
Foto: Captură Youtube / Europa FM

Marian Staș, expert în educație, este noul consilier al ministrului Educației, Monica Anisie, conform anunțului făcut pe contul său de Facebook. Specialistul se va ocupa de dezvoltarea în sistem a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație, scrie HotNews.ro.

Marian Staș se alătură echipei de consilieri de la Ministerul Educației, din care mai fac parte, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ministerului, Daniela Vișoianu, Bogdan Steriopol, Daniela Carasava, Mihaela Matache, Bogdan Pater, Virginia Rențea și Lorena Zamoșteanu.

Marian Staș are studii de Matematică-Informatică la Universitatea din București și studii de sisteme informatică – calculatoare electronice la Academia Tehnică Militară din București, scrie HotNews.ro. În prezent, este cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București și la Harvard Kennedy School, unde predă cursuri de vară.

Este președinte al Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei și coordonează proiectul ”Școala pe bune”, care promovează transformarea școlii ca sistem în România.

În noiembrie 2019, într-un interviu acordat la Europa FM, Marian Staș spunea că o echipă a Ministerului Educației ar trebui să se ocupe exclusiv de „transformarea de sistem”, iar Guvernul să emită o hotărâre privind înființarea unor școli-pilot.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declara, de asemenea, la o dezbatere despre rezultatele testelor PISA, că va propune „activarea” unui articol din Legea educaţiei naţionale care prevede constituirea unor şcoli-pilot.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.