Curtea școlii dintr-un sat din Mureș, împânzită cu jocuri educaționale: ”Școala a prins viață. Copiii au fost vizibil impresionați”

0
Foto: facebook.com/ Scoala Ideciu de Jos

Ideea de culoare în școală se răspândește. Școala din satul Ideciu de Jos, județul Mureș, s-a alăturat campaniei ”Școli prietenoase și creative”, inițiate de Anca Tîrcă, astfel că, la începerea noului an, elevii s-au putut bucura de multe desene și jocuri educaționale în curtea școlii. Deși clădirea este retrocedată și nu se pot face investiții de la buget, conducerea școlii a căutat în permanență soluții pentru a transforma spațiile în unele atractive pentru copii. ”Școala noastră este frumoasă, toate sălile de clasă sunt modernizate și amenajate”, spune directoarea Marinela Marin.

Timp de două săptămâni, în timpul vacanței de vară, profesorii, ajutați de câțiva elevi, au colorat curtea școlii, răspunzând astfel provocării lansate de Anca Tîrcă, specialist în educație, de a intra în comunitatea ”Școli prietenoase și creative”.

”Am împânzit curtea cu jocuri educaționale la care copiii apelează zilnic, și la orele de educație fizică și în pauze. Fiind așa de colorate, de atractive, copiii au fost atrași încă din prima zi de școală, i-am văzut sărind șotronul, sărind din cerc în cerc… Erau vizibil impresionați și bucuroși că au găsit aceste jocuri în curte”, povestește Marinela Marin, directorul școlii.

În cadrul proiectului, au fost colorate și treptele din interiorul școlii, iar înfrumusețarea spațiilor va continua în timpul anului școlar.

”Școala noastră a prins viață. Și curtea și interiorul școlii. Am fost vizitați de dascăli din alte școli, și nu numai de dascăli, care au rămas impresionați vâzând aceste spații mai vii, mai plăcute ochiului. Și copiii au fost impresionați plăcut de ceea ce au găsit în interiorul școlii. Într-adevăr, prin campania aceasta, reușim să atragem vizual copiii”, mărturisește directoarea școlii.

La școala din Ideciu de Jos învață 139 de copii, însă marea problemă este că aceasta funcționează într-o clădire retrocedată. Marinela Marin spune că se fac ”eforturi supraomenești” pentru realizarea unor lucrări de infrastructură:

”Nu s-au mai făcut investiții pe exterior, suferă vizibil, se vede că are nevoie de o renovare generală, dar în interior mi-am dat toată silința, în calitate de director, și, împreună cu colegii, am reușit să schimbăm imaginea acestei școli. Este frumoasă, este atractivă, multe școli, poate, din oraș nu arată ca școala noastră. Arată foarte bine interiorul școlii noastre. Toate sălile de clasă au fost modernizate și amenajate și am lăsat la latitudinea profesorilor să amenajeze cum consideră ei, dar am intervenit și eu foarte mult. Dascălii au răspuns pozitiv, am găsit înțelegere, suntem ca într-o familie.

În ciuda situației în care se află clădirea școlii, Marinela Marin nu renunță la modernizarea spațiilor, iar unul dintre proiectele viitoare este asfaltarea curții. ”Pentru că este o clădire retrocedată, este foarte greu… În primul rând, sunt blocată de Curtea de Conturi și nu pot să investesc din bugetul școlii. Dar încerc să atrag sponsori sau să găsesc o modalitate de a proteja bugetul astfel încât să asfaltez și curtea școlii. Cam greu, dar nu imposibi”, declară directorul școlii.

Foto: facebook.com/ Scoala Ideciu de Jos

SparkNews.ro susține campania ”Școli prietenoase și creative”, inițiată de Anca Tîrcă, și proiectul Dă culoare școlii tale. Dacă v-ați alăturat campaniei și ați schimbat spațiile din școală, așteptăm să ne dați de veste și vom scrie povestea. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.