Competiția ”Școală Europeană”. Ce școli au fost declarate câștigătoare la ediția din acest an

0
Foto: facebook.com/ Silvia Musatoiu

87 de unități de învățământ preuniversitar au fost declarate câştigătoare la Competiția Națională ”Şcoală Europeană” 2019. Fiecare școală a primit certificatul ”Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea unităților. 

Cele 87 de școli și grădinițe au fost premiate, marți, de Ministerul Educaţiei Naționale, în cadrul unei festivități, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de județe și din Capitală.

Pe primele cinci locuri s-au situat: Colegiul Economic ”Anghel Rugină” din Vaslui, Colegiul Național ”Nicu Gane” din Fălticeni, Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui și Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița și Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Suceava (la egalitate), Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște și Grădinița cu Program Prelungit ”Floarea Soarelui” din Reșița (la egalitate).

Lista completă a unităților de învățământ declarate câștigătoare o puteți găsi AICI 

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul ”Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări.

”Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele școlare judeţene/ISMB, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ”, precizează Ministerul Educației.

Foto: facebook.com/ MEN

În acest an, numărul şcolilor câştigătoare a crescut de la 65 la 87. „Ajunsă la cea de-a 16-a ediţie, competiţia naţională „Şcoala europeană” a devenit din ce în ce mai atractivă pentru unităţile de învăţământ din România, atât de stat, cât şi particulare. Acest lucru este dovedit prin numărul mare de dosare de candidatură depuse în vederea evaluării. Anul acesta au fost depuse 136 de dosare de candidatură”, a declarat secretarul de stat în MEN, Ionel Florian Lixandru, citat de Agerpres.

„Poate că nu este întâmplător că şi şcoala românească construită după model franţuzesc sau german este o şcoală care astăzi poate să stea cu fruntea sus în acest mare ansamblu al şcolilor europene. Ediţie de ediţie ne aduce mai multe şcoli (n.r. – competiţia), ediţie de ediţie creşte performanţa celor care devin câştigătoare şi atunci fără îndoială nu avem cum să nu fim bucuroşi că în şcoala românească există performanţă, că această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în aceste şcoli şi folosesc acest verb cu mare determinare şi în sensul cel mai pozitiv cu putinţă”, a spus și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Competiţia „Şcoala europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar, care au fost şi sunt implicate în proiecte şi programe europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Concursul „Școală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

La cele 16 ediții au participat 2.159 de unități de învățământ din toate județele țării și 862 dintre acestea au primit certificatul și trofeul ”Școală Europeană”

Citește și: Elevii unui liceu din Focșani au donat prin SMS pentru primul spital de oncologie pediatrică, într-un flashmob organizat în curtea școlii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.