Începe Evaluarea Națională la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Calendarul probelor, teste și modele de subiecte

0

După vacanța de primăvară încep Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Primii care vor susține Evaluarea Națională sunt elevii de clasa a II-a, care vor avea, marți, 7 mai, proba la Limba română și limba maternă  – Scris. Săptămâna următoare va avea loc Evaluarea Națională la clasa a IV-a (14-16 mai 2019), iar la clasa a VI-a în zilele de 22 și 23 mai 2019. Rezultatele obţinute de elevi nu se afişează și nu se comunică public şi nici nu se trec în catalog.

Evaluarea Națională clasa a II-a 

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a are loc în perioada 7-10 mai 2019. Conform calendarului aprobat de MEN. marți, 7 mai, se vor desfășura probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Elevii se întorc la școală luni, 6 mai, după vacanța de primăvară, iar cei din clasa a II-a încep Evaluarea Națională a doua zi după reluarea cursurilor.

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a II-a:

  • 7 mai 2019: Limba română & limba maternă (scris)
  • 8 mai 2019: Limba română & limba maternă (citit)
  • 9 mai 2019: Matematică
  • 10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naționale (scris & citit)

Modele de teste Evaluarea Națională clasa a II-a:


Teste EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A administrate în 2017:


Teste EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A administrate în 2018:


Evaluarea Națională clasa a IV-a 

Elevii de clasa a IV-a vor susține Evaluarea Națională în perioada 14-16 mai 2019: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a IV-a:

  • 14 mai 2019: Limba română
  • 15 mai 2019: Matematică
  • 16 mai 2019: Limba maternă

AICI găsești MODELE DE TESTE – EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A IV-A  


Evaluarea Națională clasa VI-a

Elevii claselor a VI-a vor susține Evaluarea Națională în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a VI-a 

  • 22 mai 2019: Limbă și comunicare
  • 23 mai 2019: Matematică și Științele naturii

AICI găsești MODELE DE TESTE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A VI-A


Potrivit Ministerului Educației, cumulat, se estimează participarea a peste 550.000 de elevi.

Desfășurare

 • Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.

Durata testelor

 • Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.
 • Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultate

 • Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.
 • Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here