Elevii de clasa a II-a vor susține Evaluarea Națională imediat după vacanța de primăvară

0
Foto: observator.tv

Elevii claselor a II-a vor susține, în perioada 7-10 mai 2019, Evaluarea Națională. Copiii vor avea prima probă marți, 7 mai, practic în a doua zi după întoarcerea din vacanța de primăvară. La clasa a IV-a, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 14-16 mai 2019, iar la clasa a VI-a în zilele de 22 și 23 mai 2019.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, marți, 7 mai, va avea loc proba de Limba română și limba maternă Scris, miercuri – Limba română și limba maternă Citit, joi – Matematică, iar vineri – Limba română pentru minorităţile naționale (scris și citit).

Elevii se întorc la școală luni, 6 mai, după vacanța de primăvară de două săptămâni.

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 CLASA A II-A:

  • 7 mai 2019: Limba română & limba maternă (scris)
  • 8 mai 2019: Limba română & limba maternă (citit)
  • 9 mai 2019: Matematică
  • 10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naționale (scris & citit)
  • Potrivit Ministerului Educației, testele pentru Evaluarea Națională pe care le vor susține elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba română sunt structurate astfel: primul test vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise; al doilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite; al treilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.
  • Testele administrate elevilor aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă sunt structurate astfel: primul test vizează evaluarea competenţelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română; al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică; al treilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite în limba maternă; al patrulea test vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise în limba maternă.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat.

Rezultatele obţinute la Evaluarea Națională nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, rezultatele sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune și prin informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

MODELE DE TESTE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A la Matematică și Română Scris și Citit, puteți găsi AICI


Când va avea loc Evaluarea Națională la clasele a IV-a și a VI-a

Elevii de clasa a IV-a vor susține o săptămână mai târziu Evaluarea Națională (14-16 mai 2019), iar cei din clasa a VI-a în perioada 22-23 mai 2019.

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a IV-a:

  • 14 mai 2019: Limba română
  • 15 mai 2019: Matematică
  • 16 mai 2019: Limba maternă

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a VI-a (EN VI)

  • 22 mai 2019: Limbă și comunicare
  • 23 mai 2019: Matematică și Științe ale naturii

AICI găsești MODELE DE TESTE – EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A IV-A  

AICI găsești MODELE DE TESTE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A VI-A 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.