Elevii de clasa a II-a vor susține Evaluarea Națională imediat după vacanța de primăvară

0
Foto: observator.tv

Elevii claselor a II-a vor susține, în perioada 7-10 mai 2019, Evaluarea Națională. Copiii vor avea prima probă marți, 7 mai, practic în a doua zi după întoarcerea din vacanța de primăvară. La clasa a IV-a, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 14-16 mai 2019, iar la clasa a VI-a în zilele de 22 și 23 mai 2019.

Elevii din clasa a II-a susțin trei probe la Evaluarea Națională: Limba română – citit, Limba română – scris și Matematică.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, marți, 7 mai, va avea loc proba de Limba română și limba maternă Scris, miercuri – Limba română și limba maternă Citit, joi – Matematică, iar vineri – Limba română pentru minorităţile naționale (scris și citit).

Elevii se întorc la școală luni, 6 mai, după vacanța de primăvară de două săptămâni.

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 CLASA A II-A:

  • 7 mai 2019: Limba română & limba maternă (scris)
  • 8 mai 2019: Limba română & limba maternă (citit)
  • 9 mai 2019: Matematică
  • 10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naționale (scris & citit)

Conform Ministerului Educației, testele pentru Evaluarea Națională la clasa a II-a sunt structurate astfel: primul test vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise; al doilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite; al treilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat. Rezultatele obţinute la Evaluarea Națională nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, rezultatele sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune și prin informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

MODELE DE TESTE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A la Matematică și Română Scris și Citit, puteți găsi AICI


Când va avea loc Evaluarea Națională la clasele a IV-a și a VI-a

Elevii de clasa a IV-a vor susține o săptămână mai târziu Evaluarea Națională (14-16 mai 2019), iar cei din clasa a VI-a în perioada 22-23 mai 2019.

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a IV-a:

  • 14 mai 2019: Limba română
  • 15 mai 2019: Matematică
  • 16 mai 2019: Limba maternă

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a VI-a (EN VI)

  • 22 mai 2019: Limbă și comunicare
  • 23 mai 2019: Matematică și Științe ale naturii

AICI găsești MODELE DE TESTE – EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A IV-A  

AICI găsești MODELE DE TESTE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A VI-A 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here