Ambulanța, despre eleva de la Lazăr care a murit de meningită: Nimic nu prevestea evoluția ulterioară

0

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov transmite, vineri, că echipajele care au intervenit în cazul elevei care a murit de meningită s-au confruntat cu un caz „aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifică, fără elemente care să anunţe o evoluţie fulminantă, cu prognostic foarte grav”, scrie Mediafax.

„În data de 17 aprilie 2019, in jurul orei 23.03 minute se înregistrează la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov un apel venit prin numarul unic 112 pentru un pacient de sex feminin, in varsta de 18 ani, care prezinta dureri abdominale, febra peste 39 grade, varsaturi, scaune diareice. Este incadrat la dureri abdominale, urgenta de cod galben”, arată Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanții Ambulanței arată că, la momentul înregistrării fișei erau în așteptare în dispeceratul SABIF 63 de solicitări, dintre care 26 de cod galben și 37 de cod verde, iar numarul echipajelor disponibile era 0.

„La ora 23.35 de minute se reuseste cuplarea cazului cu o resursa mobila, o ambulanta de urgenta cu medic. Medicul ajunge la caz in jurul orei 23.50 minute, gaseste pacienta constienta, cooperanta, echilibrata hemodinamic si respirator, cu simptomatologie abdominala nespecifica. Pacienta afirma ca a prezentat mai multe scaune diareice, varsaturi si a avut febra peste 39 grade. La examenul obiectiv pacienta prezinta febra 38 grade si durere abdominala difuza. Nu prezenta semne de iritatie meningeala si nici semne de iritatie peritoneala, durerea abdominala fiind difuza si nespecifica. I s a administrat o perfuzie de rehidratare cu tratament antialgic dupa care pacienta s a simtit mai bine, scazand in intensitate durerea abdominala”, arată medicii.

Doctorii mai transmit că în timpul consultației și al tratamentului, pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simptom care să anunțe evoluția ulterioară.

„La finalul tratamentului medical a propus familiei si pacientei sa mearga la spital penru investigatii suplimentare. Familia si pacienta au refuzat internarea iar acest lucru s-a consemnat prin semnatura. Nimic din starea pacientei nu prevestea evolutia ulterioara. Dupa aproximativ 4 ore, la ora 3.33.51 se inregistreaza o noua solicitare sosita prin 112, pentru aceeasi pacienta. De data aceasta mama afirma ca au aparut o erupție pe corp, pete ca niste vanatai. In 12 minute din momentul solicitarii ajunge o ambulanta de tip B2 la adresa, gaseste pacienta echilibrata hemodinamic respirator, cu febra si eruptie cutanata„, potrivit sursei citate.

Medicii de pe Ambulanță monitorizează eleva și o transportă la cel mai apropiat spital de urgență, respectiv Spitalul Universitar de Urgență București, unde pacienta rămâne pentru investigații.

„La ora 6,38.37, SUUB solicita prin 112 o ambulanta cu medic pentru un pacient critic, aceeasi tanara de 18 ani pentru a fi transportata la IN Matei Bals. Echipajele s-au confruntat cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifica, fara elemente care sa anunțe o evolutie fulminanta, cu prognostic foarte grav”, se mai arată în comunicat.

Joi, o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. Liceul a luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de vineri.

Citește și O elevă a Colegiului ”Gheorghe Lazăr” din Capitală a murit de meningită. Cursurile, suspendate vineri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.