Ministrul Educației, întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis

0
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la patru zile după redeschiderea școlilor în format fizic, conform scenariilor în care se află fiecare localitate.

UPDATE Declarațiile șefului statului după întâlnirea cu ministrul Educației: ”Situaţia este bună. Este extrem de important să respectăm restricțiile impuse”

Joi, Primăria Sectorului 4 a anunţat că un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

De asemenea, un elev de la Şcoala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Bugetul Educației

Pe de altă parte, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, că are o „aşteptare clară” ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va fi un alt ministru, „care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”.

„Una din condiţii a fost creşterea semnificativă, aşa cum nu a mai fost până acum, a componentei costului standard per elev destinat acoperirii cheltuielilor materiale. Din această perspectivă, sunt foarte mulţumit. Din perspectiva burselor elevilor, de asemenea. Vrem să avem o finanţare a cercetării, finanţare instituţională a cercetării. Sunt motive de satisfacţie. (…) Am afirmat public în mod repetat şi deliberat că, înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României, totuşi am o aşteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2020, bugetul Ministerului Educaţiei, în special, şi bugetul Educaţiei, în general, să fie mai mare. (…) Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a declarat Cîmpeanu, citat de Agerpres.

În cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group, el a mai spus că România ar avea nevoie de 3.000 de consilieri şcolari.

„Avem nevoie de 3.000 de consilieri şcolari. Nu avem aceşti consilieri şcolari. Avem absolvenţi de psihologie, care nu au competenţe specifice pe consiliere şcolară, ceea ce nu este în regulă, pentru că un consilier şcolar trebuie să îndrume elevul pentru oferta educaţională, rute, să adapteze recomandările la specificul elevului. În aceeaşi situaţie suntem şi pentru cei care ar urma să predea Educaţie financiară”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.