Un copil de la o școală din Capitală, confirmat cu noul coronavirus. Întreaga clasă va face orele online în următoarele două săptămâni

0

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, înregistrat după reluarea cursurilor în format fizic, a fost confirmat la un elev de la Şcoala ”Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei, relatează Digi 24.

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii, bunica unei eleve a fost testată pozitiv la COVID-19, iar marţi a fost confirmată şi eleva de clasa a II-a, care de marţi nu a mai mers la ore. Din efectivul de 28 de elevi ai clasei, 26 au fost luni la ore.

Cursurile cu prezență fizică au fost suspendate în clasa respectivă începând de miercuri, iar elevii vor face ore online în următoarele două săptămâni.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, a confirmat pentru Agerpres că un elev de la Şcoala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din învăţământul primar.

„Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul.

Precizările Primăriei sectorului 6

Cursurile se desfăşoară online de miercuri la o clasă a Şcolii Gimnaziale „Sfântul Andrei”, după cazul confirmat de COVID-19 la o elevă, iar copiii care învaţă în schimbul al doilea în aceeaşi sală au fost relocaţi până la finalizarea tuturor procedurilor de dezinfecţie, a informat, joi, Primăria Sectorului 6, pentru Agerpres.

Eleva a fost confirmată pozitiv cu SARS -CoV-2 miercuri. În conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii 3235/2021, au fost suspendate cursurile pentru o perioadă de 14 zile, iar, începând de miercuri, clasa respectivă face cursurile online, informează autoritatea locală.

Au fost efectuate proceduri de dezinfecţie prin nebulizare în incinta unităţii de învăţământ, cât şi curăţenie generală a tuturor suprafeţelor cu substanţe dezinfectante.

„Ultima zi de colectivitate a elevei din clasa a II-a a fost în data de 08.02.2021, iar elevii clasei care învaţă în schimbul doi, în aceeaşi sală de clasă, au fost relocaţi până la finalizarea tuturor procedurilor de dezinfecţie. Conducerea unităţii de învăţământ a informat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu privire la situaţia întâmpinată şi măsurile întreprinse„, a menţionat Primăria Sectorului 6.

Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei” este în prezent în proces de modernizare şi reabilitare termică, procesul educaţional desfăşurându-se în schimburi, în construcţii modulare de tip container, amenajate special, puse la dispoziţie de către Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile, accesate de către autoritatea locală prin proiectul NZEB (Nearly Zero – Enery Building).

Citește și: Masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în timpul orelor de sport. Ce propune Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.