Elevii români au obținut șase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2024: o medalie de aur și cinci de argint

0
Sursa foto: Societatea de Științe Matematice din România

Echipa României a câștigat șase medalii – o medalie de aur și cinci medalii de argint – la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – JBMO 2024, care se desfășoară în perioada 25-30 iunie, în Turcia, la Antalya, a informat Societatea de Științe Matematice din România, într-un comunicat de presă.

La cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori participă echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate. Ca țară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.

Cei șase elevi români au obținut o medalie de aur și cinci medalii de argint, după cum urmează:

Medalia de aur:

  • Tudor Chelaru  – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași;

Medalii de argint:

  • David Mathe – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș;
  • Cezar-Luca Mironov  – clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București;
  • Ilinca-Rucsandra Radu  – clasa a VII-a, Colegiul Național Iași;
  • Rareș Drăgușanu – clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București;
  • Gabriel-Cristian Vergelea – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța.

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader.

Cu sprijinul Societății de Științe Matematice din România, profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A. Delegația României va reveni în țară duminică, 30 iunie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.