Evaluare Națională 2024. Ministrul Educației: Pentru o evaluare cât mai unitară, se vor organiza ședințe cu profesorii corectori din toată țara

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VIII-a. Lucrările candidaților la examenul de Evaluare Națională care începe marți, 25 iunie, vor fi corectate în format digital, iar profesorii corectori vor participa la ședințe de instruire înainte de începerea evaluării, a precizat, vineri, ministrul Educației, Ligia Deca. După erorile de la simularea din luna februarie, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor.

”Așa cum știți deja, lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedbackului primit după desfășurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor.

De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educației, ședințe cu profesorii corectori din toată țara atât la limba și literatura română, cât și la matematică”, a scris vineri, într-o postare pe Facebook, Ligia Deca.

Conform ministrului, Evaluarea Națională 2024 se va desfășura în aproape 3400 de centre de examen. Repartizarea în săli a candidaților se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen, iar copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro.

Reamintim că la simularea din luna februarie, profesorii au semnalat diferențe între notele acordate de cei doi corectori la subiectele de tip grilă. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, în aprilie, că s-a găsit soluția tehnică prin care, la examenul de Evaluare Națională 2024, în cazul diferențelor de notare la subiectele de tip grilă, platforma de evaluare digitalizată va semnala situația profesorilor corectori pentru a reveni asupra grilelor și a remedia.

”Am găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grile, la evaluarea națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective și a remedia! Altfel, pentru o evaluare cât mai uniformă, în fiecare zi în care se vor susține probe scrise, colegii mei de la Ministerul Educației vor face ședințe de instruire cu evaluatorii de la examenele naționale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe”, anunța ministrul Educației.

Conform calendarului examenului de Evaluare Națională 2024, prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, se va desfășura marți, 25 iunie, fiind urmată joi, 27 iunie, de proba scrisă la Matematică și vineri, 28 iunie, de proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Citește și: Subiectele la examenul de Evaluare Națională – clasa a VIII-a din ultimii trei ani: Română și Matematică. Ce s-a dat la simulările județene 2024

Afişarea rezultatelor inițiale, înainte de contestaţii, este programată pentru data de 3 iulie până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 4 iulie, în intervalul 8,00 – 12,00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 4 şi 9 iulie, iar pe 9 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.