Calendarul examenelor de Evaluare Națională – clasa a VIII-a și Bacalaureat 2024. Când se vor desfășura probele scrise – proiecte

0

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a ar urma să înceapă pe 25 iunie, iar probele scrise ale examenului de Bacalaureat pe 1 iulie, conform calendarului propus de Ministerul Educației. Proiectele de ordin de ministru privind organizarea și desfășurarea examenelor naționale în anul școlar 2023-2024 vor fi dezbătute în Comisia de Dialog Social.

Ministerul Educației a publicat pe pagina de Facebook propunerile de calendar pentru examenele naționale de anul viitor, ce vor fi discutate cu partenerii de dialog social.

Astfel, examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasa a VIII-a ar urma să înceapă pe 25 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit proiectului inițiat de minister, pe 27 iunie se va desfășura proba la Matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă pe 28 iunie. Afișarea primelor rezultate (înainte de contestații) este prevăzută pentru data de 3 iulie 2024.

Conform proiectului propus de Ministerul Educației, prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română se va desfășura pe 1 iulie, fiind urmată de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, proba la alegere a profilului și specializării – 3 iulie și proba scrisă la Limba și literatura maternă – 4 iulie.


Varianta finală a calendarelor examenelor naționale 2024 va fi publicată în Monitorul Oficial.

Conform structurii anului școlar 2023-2024, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor încheia cursurile pe 7 iunie 2024, iar absolvenții clasei a VIII-a pe 14 iunie.

Citește și: Anul școlar 2023-2024. Cursurile încep pe 11 septembrie. Prima vacanță, programată în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.