Admiterea la liceu 2023. Repartizarea computerizată va avea loc miercuri, 19 iulie. Absolvenții clasei a VIII-a află la ce liceu au intrat

0

ADMITERE LICEU 2023. Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în licee va avea loc miercuri, 19 iulie, potrivit calendarului admiterii la liceu 2023. Rezultatele repartizării vor fi publicate pe admitere.edu.ro.

UPDATE Miercuri, 19 iulie: Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenților clasei a VIII-a – admiterea la liceu 2023

Repartizarea computerizată a candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere (mediile de la Evaluarea Națională) şi pe baza opţiunilor completate în fişele de înscriere.

Conform Ghidului admiterii computerizate, algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

”Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat”, se precizează în document.

Cum funcționează algoritmul. Exemple din Ghidul admiterii computerizate:

  1. ”Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.
  2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.
  3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui!
  4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.”

În cazul candidaților cu medii de admitere egale – prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024 – departajarea se face folosind, în ordine, următoarele criterii: nota obținută la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Limbă maternă, dacă este cazul; media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

Dacă la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată, se mai arată în document.

Conform calendarului admiterii la liceu 2023, listele cu locurile rămase neocupate după repartizarea computerizată vor fi afișate, miercuri, 19 iulie, în unitățile de învățământ gimnazial.

Între 20 și 25 iulie, candidații vor depune dosarul la școala la care au fost repartizați, iar în perioada 26-28 iulie se vor soluționa cazurile speciale la nivelul Comisiei județene de admitere/al Comisiei de admitere a municipiului București (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, candidați repartizați, dar care nu și-au depus dosarul de înscriere la liceul unde au fost repartizați etc).

Candidații care nu sunt înscriși la liceu după prima etapă a admiterii pot participa la a doua etapă. Pe 28 iulie se vor afișa locurile libere rămase la sfârșitul primei etape, între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților, iar în 10-11 august va avea loc repartizarea candidaților, la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate în data de 4 iulie pe site-ul evaluare.edu.ro. Miercuri, 5 iulie, a fost publicată ierarhia candidaților pentru admiterea la liceu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.