Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024, modificat din nou. Lista copiilor înmatriculați, afișată până pe 12 iunie

0
Foto: pixabay.com

CLASA PREGĂTITOARE 2023-2024. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 se va încheia pe 12 iunie. Ministerul Educației a modificat din nou calendarul înscrierilor în contextul grevei generale din învățământ, astfel că afișarea listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere a fost amânată cu încă aproape o săptămână.

Ministerul Educației a informat că marți, 6 iunie, a trimis către inspectoratele școlare o notă privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.

În acest sens, pentru următoarea perioadă, înscrierea în învățământul primar 2023 – 2024 se va desfășura în felul următor:

Pentru prima etapă de înscriere

Activitățile specifice primei etape de înscriere se vor finaliza pe data de 12 iunie 2023. Până la această dată vor avea loc:

 • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
 • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/ reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
 • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere:

• în perioada 13-16 iunie vor avea loc:

  • depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

• În perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Nota privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024 (sursa: edums.ro):

Pe 25 mai, Ministerul Educației a modificat, prin ordin, calendarul inițial al înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024.

Citește și: Ministerul Educației a modificat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024. Prima etapă se va încheia pe 6 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.