Ministerul Educației a modificat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024. Prima etapă se va încheia pe 6 iunie

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației a anunțat, vineri, că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial un ordin de ministru care modifică Calendarul înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024. Practic, prin noul ordin, sunt decalate etape care au loc după depunerea cererilor de înscriere de către părinți (care s-a încheiat în data de 18 mai), inclusiv afișarea listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere. Astfel, prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se va încheia pe 6 iunie, în loc de 31 mai, cum era în calendarul inițial.

UPDATE Ordinul prin care este modificat calendarul înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial:

Conform calendarului inițial al înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024, în perioada 3 – 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți. Pentru următoarea perioadă, Ministerul Educației anunță modificări în calendar, astfel că prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se va încheia pe 6 iunie, în loc de 31 mai, cum era în calendarul inițial.

Modificările anunțate de Ministerul Educației, într-un comunicat de presă:

Pentru prima etapă de înscriere:

 • în perioada 29 mai – 6 iunie 2023 vor avea loc:
  • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere:

 • în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc:
  • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
 • în perioada 13-19 iunie vor avea loc:
  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

”Calendarul integral va fi disponibil după publicarea în Monitorul Oficial”, precizează Ministerul Educației.

Calendarul inițial al înscrierii în clasa pregătitoare 2023-2024:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.