Rezultatele la BAC 2023, sesiunea specială au fost publicate. Rata de promovare, după contestații: 80,98%. Doi candidați au obținut media 10

0

BAC 2023. Rezultatele obținute de candidații care au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea specială au fost afișate vineri, 26 mai. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, tot vineri, până la ora 14.00, pot fi depuse contestațiile, rezultatele finale urmând să fie anunțate pe 29 mai. Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în această sesiune destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, înainte de contestații, este de 80,37%. Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10.

UPDATE, 29 mai: Rezultatele finale în sesiunea specială a examenului  de Bacalaureat 2023, după soluționarea contestațiilor:

    • Total promovați: 132
    • Rată de reușită: 80,98%
    • Medii generale 10: 2

UPDATE Au fost publicate rezultatele obținute de candidați în sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023. Rezultatele înainte de contestații – publicate pe site-ul ISJ Prahova, aici.

UPDATE Conform situației centralizate la nivelul ISJ Prahova, din totalul celor 163 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat, rata de reușită fiind de 80,37%, precizează Ministerul Educației. Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99. Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Rezultatele la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 au fost afișate vineri, 26 mai, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfășurare a sesiunii speciale) și online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

”Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 14:00, eventualele contestații la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidații care doresc reevaluarea lucrărilor și se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate și vor completa declarația-tip. Candidații care vor transmite cererea online, vor completa declarația-tip, o vor scana și o vor transmite, însoțită de copia scanată a cărții de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori”, precizează Ministerul Educației.

Probele sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023 s-au desfășurat în perioada 11 – 25 mai la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, județul Prahova. Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023 :

  • 15 mai: proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b)
  • 16 mai: probă scrisă – proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 17 mai: probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 18 mai: proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 19 mai: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 22 – 23 mai: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 24 mai: evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 25 mai: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 26 mai: afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
  • 29 mai: afișarea rezultatelor finale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.