Subiectele și baremul la Limba și literatura română, ultima probă scrisă a sesiunii speciale – Bacalaureat 2023

0

BAC 2023, sesiunea specială. Sesiunea pentru olimpici a examenului de Bacalaureat a continuat, joi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. A fost ultima probă scrisă susținută de candidați, de vineri fiind programate probele de evaluare a competențelor. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și bareme Limba și literatura română, BAC 2023 – sesiunea specială

Subiecte Limba și literatura română – BAC 2023, sesiunea specială:

  • La Subiectul I, candidații au avut un fragment din volumul ”Din viața familiei Ion C. Brătianu, 1821 – 1891” de Sabina Cantacuzino și de rezolvat mai multe cerințe la punctul A. La punctul B, ei au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze ”dacă familia are sau nu un rol important în dezvoltarea gustului artistic”, raportându-se atât la informațiile din fragmentul dat, cât și la experiența personală sau culturală.
  • La Subiectul II, candidații au avut de prezentat, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului dintr-un fragment – Horia Lovinescu, ”Moartea unui artist”.
  • La Subiectul III, elevii de la Real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga. Elevii de la Uman au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu sau lui Nichita Stănescu.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, vineri, 19 mai, încep probele de evaluare a competențelor. În data de 26 mai vor fi afișate rezultatele inițiale, iar rezultatele finale, după soluționarea contestaţiilor, pe 29 mai.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie), precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examen de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.