Ministerul Educației, precizări privind desfășurarea inspecțiilor la clasă pentru concursul de Titularizare sau obținerea gradelor didactice

0

Ministerul Educației a transmis, miercuri, că susține desfășurarea în această perioadă a inspecțiilor la clasă în vederea participării la concursul de Titularizare 2023 sau pentru obținerea gradelor didactice. Potrivit ministerului, inspecțiile vor avea loc în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării la nivelul inspectoratelor școlare.

”În contextul în care, în această perioadă, sunt în desfășurare inspecții la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice, precizăm că Ministerul Educației susține desfășurarea acestora.

Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate.

În cursul zilei de ieri, a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București, cu care Ministerul Educației comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, a precizat Ministerul Educației.

În ceea ce privește concursul de Titularizare 2023, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă, precum și soluţionarea contestaţiilor la aceste probe sunt programate în perioada 24 mai-30 iunie.

Proba scrisă a concursului se va desfășura pe 12 iulie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 26 iulie.

Sindicatele din educație au declanșat luni, 22 mai, greva generală. Miercuri este a treia zi de protest în unitățile de învățământ preuniversitar.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.