A început sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023. Elevii olimpici susțin probele scrise în perioada 15-18 mai

0

BAC 2023. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 (sesiunea pentru olimpici) a început luni, 15 mai, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă. Marți, 16 mai, se va desfășura proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului și specializării, iar joi elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura română.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie), precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examen de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Subiectele și baremele de corectare la Limba și literatura maternă, BAC 2023 – sesiunea specială (subiecte.edu.ro)

Conform Ministerului Educației, sesiunea specială 2023 a examenului de Bacalaureat este organizată de ISJ Prahova, după următorul calendar:

  • 15 mai: proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b)
  • 16 mai: probă scrisă – proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 17 mai: probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 18 mai: proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 19 mai: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 22 – 23 mai: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 24 mai: evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 25 mai: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 26 mai: afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
  • 29 mai: afișarea rezultatelor finale.

La probele scrise, elevii vor fi prezenți în săli începând cu ora 8:00, dar nu mai târziu de ora 8:30 și vor avea asupra lor cartea de identitate, instrumente de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră și instrumente de desen (la proba de matematică/geografie).

Probele încep la ora 9:00, timpul destinat elaborării lucrării scrise fiind de trei ore, începând din momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiecte și bareme BAC 2022, sesiunea specială

Modele de subiecte BAC 2023

Subiecte Simulare BAC 2023

Citește și: BAC 2023. Calendarul sesiunii speciale pentru olimpici și elevii care susțin admiterea la academii militare din SUA: Probele scrise încep pe 15 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.