Noile legi ale educației ar urma să fie adoptate de Parlament până pe 15 martie – calendar stabilit de coaliție

0

Liderii coaliţiei au stabilit, marţi, calendarul pentru adoptarea noilor legi ale educaţiei, acestea urmând să fie adoptate de Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul ar urma să le dezbată şi să le voteze până pe 15 martie, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse politice, experţii din partide vor lucra alături de Ministerul Educaţiei pentru a finaliza proiectele până pe 1 februarie. Noile legi ale educaţiei ar urma să fie adoptate de Guvern până la data de 15 februarie. Parlamentul ar urma să dezbată şi să voteze proiectele, în cele două Camere, până în 15 martie.

În ceea ce privește proiectul legii învățământului preuniversitar, printre cele mai importante prevederi se numără cele legate de introducerea examenului separat de admitere la colegii și noua formulă a examenului de Bacalaureat.

Anul trecut, în octombrie, ministrul Educației, Ligia Deca, declara că schimbările care țin de admiterea la liceu, dar și de examenul de Bacalaureat se vor aplica pentru generațiile care intră în clasa a V-a, respectiv în clasa a IX-a, după adoptarea noii legi. Detalii aici.

În decembrie, Ligia Deca anunța că proiectele legilor educației vor fi făcute publice la începutul acestui an, după perioada de vacanţă. Detalii aici.

Citește și: Proiectele legilor educației vor fi modificate. Ligia Deca: Schimbările care țin de admiterea la liceu să înceapă cu cei care intră în clasa a V-a după intrarea în vigoare a legii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.