Ligia Deca, despre proiectele legilor educației: Voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea

0
Sursa foto: presidency.ro

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, spune că proiectele legilor educației reprezintă o prioritate a mandatului său în perioada imediat următoare și că ”pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică”, se va consulta cu ”vocile relevante din domeniul educației” și va ”armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație”.

Ligia Deca a preluat, marți, mandatul de ministru al Educației. Într-o postare pe Facebook, noul ministru vorbește despre prioritățile mandatului său.

”O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație”,  a scris ministrul Educației.

Totodată, Ligia Deca mai spune că ”în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale”, ca ministru al Educației, va face ”toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună”.

”Nu în ultimul rând, știu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educație este predictibilitatea. Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ. Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj!”, a mai scris Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.