Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română

0

BACALAUREAT 2022, sesiunea a doua. Marți, 16 august, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022. Subiectele primite de candidați și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro. 

Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română – BAC 2022, sesiunea a doua

La Subiectul I, candidații au avut un fragment din volumul ”Bacovia. Poezie sau destin”, de Agatha Grigorescu-Bacovia, și de redactat la punctul IB un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă ”experiențele de viață influențează sau nu procesul de creație”, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras, cât și la experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, candidaților li s-a cerut să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă într-un fragment din ”Popa Man”, de Ion Agârbiceanu.

La Subiectul III, candidații de la Uman/Pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Lucian Blaga, în timp ce cei de la Real/Tehnologic au avut un eseu în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.

Sesiunea a doua a examenului de BAC 2022 continuă miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului. Joi se va desfășura proba la alegere a profilului şi specializării, iar vineri proba la Limba şi literatura maternă.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obținută pentru a încheia examenul cu succes este cel puțin 6 (șase).

Potrivit Ministerului Educației, aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie. Din totalul celor înscriși, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Citește și: 

Subiectele din prima sesiune, BAC 2022:

Modele de subiecte BAC 2022:

Subiecte Simulare BAC 2022

Subiecte BAC 2022, sesiunea specială

Teste de antrenament BAC 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.