Elevii și-au premiat profesorii la Gala SuperTeach 2022. Profesori minunați, au spus copiii, care „le înțeleg nevoile și i-au determinat să iubească școala”

0
Credit foto: Bogdan Grigore/ COOPerativa Foto

Elena, Mark, Nicu, Sofia și Anna au urcat, miercuri seara, pe scena Galei SuperTeach pentru a înmâna trofee profesorilor lor. Cinci profesori, absolvenți ai Programului ”Mentalitate Deschisă în Educație”, au fost premiați pentru metodele și instrumentele aplicate la clasă, într-un eveniment aflat la a patra ediție, organizat anul acesta de 1 iunie, Ziua Copilului. 

Cei cinci profesori premiați care ”au ajuns la inimile elevilor și îi ajută să meargă cu bucurie la școală, în fiecare zi” sunt: Margareta Anța – profesoară de limba română și franceză la școala din Popeni (comuna Zorleni), județul Vaslui, Mona Mihaela Petho – profesoară de limba română la Școala ”Varadi Jozsef” din Sfântu Gheorghe, Angelina Rivera Rocabado – profesoară de limba engleză și franceză la Școala Gimnazială ”Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat, Marilena Călin – învățătoare la Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu” din București și Roxana Pîrvu – profesoară de limba franceză la Școala Aletheea București.

Gala SuperTeach 2022 ”CHILDREN FIRST” a fost dedicată copiilor și a celebrat impactul pe care profesorii cu mentalitate deschisă îl au asupra acestora, prin descoperirea și dezvoltarea potențialului fiecărui copil și dezvoltarea abilităților cu adevărat necesare pentru viitor, precizează SuperTeach într-un comunicat de presă.

”De ziua lor, copiii au fost cei care au strâns sub același acoperiș actori importanți din diferite domenii de activitate, capabili și dornici să facă o transformare profundă a școlii românești. Pe scena Galei SuperTeach au urcat 60 de copii care le-au vorbit adulților despre nevoile, dorințele și visurile lor transpuse în scrisori, discursuri, întrebări adresate celor din sală și muzică.

Tot copiii au fost cei care, de 1 iunie, le-au oferit trofee profesorilor care le sunt modele la clasă, le înțeleg nevoile și care i-au determinat să iubească școala. <Ne-au făcut anii de școală minunați>, au spus Elena Anton, Mark Zoltani, Daniel Nicușor Petcu, Sofia Prodan și Anna-Eliza Efimov, cei cinci elevi ai profesorilor absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație, apreciați chiar de copii pe scena Galei”, se arată în comunicat.

Credit foto: Bogdan Grigore/ COOPerativa Foto

”Ne-am dori ca toți profesorii din România să fie premiați de elevii lor, să fie apreciați pentru cum reușesc să vadă și să dezvolte potențialul din fiecare copil. Pentru a face acest lucru, este necesar ca dascălii să fie capabili să vadă măreția din ei înșiși mai întâi, să realizeze care este impactul pe care îl au asupra elevilor și asupra dezvoltării societății și să învețe să pregătească copiii pentru viitor, nu pentru trecut”, a spus Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach, în cadrul Galei.

”Am adus azi în lumina reflectoarelor, cu ajutorul elevilor lor, câțiva dintre acei dascăli cu mentalitate deschisă care au dovedit că se poate face și o altfel de școală în România, una bazată pe implicare, creativitate și învățare-continuă în scopul dezvoltării potențialului fiecărui copil și pentru a-l pregăti cu adevărat pentru viitor”, a declarat, la rândul său, învățătoarea Andrada Mazilu, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și manager al comunității SuperTeach.

Credit foto: Bogdan Grigore/ COOPerativa Foto

Potrivit SuperTeach,  800 de profesori au absolvit până în prezent ”Programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, creat de Institutul Arbinger din SUA, susținut în România de Institutul Dezvoltării Personale și SuperTeach. Dintre aceștia, 51 sunt facilitatori și duc mai departe, în comunitățile locale, programul destinat dezvoltării profesorilor în direcția implementării instrumentelor de mentalitate deschisă în școală. Obiectivul: transformarea sistemului de educație românesc, pornind de la profesori, cei care se află la baza evoluției sociale și economice a țării.

Pentru următorii 5 ani, Asociația are ca obiectiv lansarea proiectului ”Școala SuperTeach” în minim câte o instituție școlară de stat din fiecare județ și pregătirea a 20.000 de dascăli în cadrul Programului de Mentalitate Deschisă în Educație, cu peste 1 milion de elevi beneficiari.

Gala SuperTeach 2022 a fost transmisă live pe pagina Facebook/SuperTeach.

Citește și: Elevi de clasa a VIII-a, ajutați de colegi să își îmbunătățească rezultatele. Metoda folosită de diriginta lor, într-o școală de la sat din județul Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.