Evaluarea Națională la clasa a VI-a are loc miercuri și joi. Modele de teste la Limbă și comunicare/Matematică și Științe ale naturii

0
Foto: pixabay.com

Elevii claselor a VI-a vor susține miercuri și joi evaluarea națională. Prima probă scrisă este la Limbă și comunicare, iar a doua la Matematică și Științe ale naturii. Pentru fiecare test, elevii vor avea la dispoziție câte 60 de minute. 

Evaluarea  Națională la clasa a VI-a are loc într-un interval orar unic stabilit în fiecare județ/ București pentru toate unitățile de învățământ (de exemplu, în Capitală evaluarea va avea loc în intervalul orar 9.00-10.00).

Sălile în care se susţine evaluarea sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării.

Responsabilitatea administrării la clasă a EN VI aparţine administratorului de test, un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă. Pe toată durata testării, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă. (Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a)

În fiecare clasă vor fi distribuite câte două variante de teste, iar ”distribuirea testelor se va face controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 etc, până când fiecare elev și-a primit testul pe care trebuie să lucreze”, prevede Manualul de proceduri pentru administrarea Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a în anul școlar 2021-2022.

Evaluarea testelor

  • Testele de la EN se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.
  • Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, doi având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.
  • Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, ”rezultatele individuale obţinute la EN nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei”: ”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.”

Modele de teste Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a VI-a

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a VI-a

Alte teste și modele de teste pot fi descărcate de AICI.

Calendarul Evaluării Naționale 2022, clasa a VI-a

  • Limbă și comunicare — 25 mai 2022
  • Matematică și Științe ale naturii — 26 mai 2022

Citește și: Calendarul evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2021-2022. Testările vor avea loc în luna mai – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.