Subiectele la Matematică și Științe ale naturii, Evaluarea Națională 2024 pentru clasa a VI-a. Testele – publicate de Ministerul Educației

0
Foto: pixabay.com

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VI-a. Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a s-a încheiat miercuri, 29 mai, cu proba la Matematică și Științe ale naturii. Testele pe care elevii le-au avut de rezolvat au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Testele la Matematică și Științe ale naturii – Evaluare Națională 2024, clasa a VI-a

  • Toate testele de la Evaluarea Națională 2024, clasa a VI-a – Matematică și Științe ale naturiiaici.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testele susținute de elevii de clasa a VI-a vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.

  • Testele la „Limbă şi comunicare” vor fi evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, doi având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.
  • Testele la „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” vor fi evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Rezultatele individuale obţinute nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, și prin informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, stabilește metodologia.

Citește și: Evaluare Națională 2024, clasa a VI-a. Elevii au susținut prima probă: Limbă și comunicare. Ce teste au avut de rezolvat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.