Ministerul Sănătății a respins propunerea ca școlile să fie deschise în localitățile cu incidență sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare

0

Propunerea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ca școlile din localitățile cu rata de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ, a fost respinsă de Ministerul Sănătății.

Sorin Cîmpeanu spune că Ministerul Sănătăţii va putea să dea lămuriri în legătură cu respingerea propunerii, pe care el o susţine în continuare, mai ales în mediul rural.

„Sunt convins că Ministerul Sănătăţii va putea lămuri. Ministerul Educaţiei a susţinut şi susţine importanţa prezenţei fizice în grădiniţe şi şcoli, mai ales acolo unde rata de infectare este zero, fără niciun fel de condiţionare, sau acolo unde rata de infectare este mică. Propunerea Ministerului Educaţiei a fost de rată mai mică de 3 la mie. (…)

Ministerul Sănătăţii poate oferi răspuns. Eu atât spun, că susţin în continuare ca şcolile, mai ales din mediul rural, unde rata de infectare este mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică, cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare, fără altă condiţionare, deci inclusiv fără condiţionarea ratei de vaccinare.

Gândiţi-vă că avem grădiniţe cu 10-15 copii în sate în care nu există şi nu au existat cazuri de infectare, în care nu există nici măcar internet şi posibilitatea de predare online şi – e adevărat – în care nu există nici suficienţi vaccinaţi”, a declarat, vineri, Sorin Cîmpeanu, întrebat în legătură cu respingerea acestei propuneri din motive epidemiologice.

Citește și: Ministrul Educației propune ca în localitățile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare de 60%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here