Olimpicii de la MateX reiau cursurile de pregătire la matematică pentru Evaluarea Națională. Lecțiile sunt gratuite și se vor desfășura online

0
Sursa foto: facebook/ MateX.xyz

Cei șase olimpici la matematică care au lansat anul trecut proiectul ”MateX” de pregătire gratuită a elevilor de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Națională vor continua cursurile și în acest an școlar. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie completând un formular. Lecțiile vor fi săptămânale și se vor desfășura online.

”Elevii noștri de anul trecut au avut rezultate foarte bune: media notelor fiind 9.56, cu trei de 10. Au muncit cu conştiinciozitate și noi i-am îndrumat cu mare plăcere. Suntem încurajați să continuăm și anul acesta cursurile de pregătire la matematică pentru Evaluarea Națională 2021-2022”, au scris olimpicii pe pagina de Facebook MateX.xyz.

Înscrierile la cursul pentru Evaluarea Națională 2022 au început pe 15 octombrie, iar elevii claselor a VIII-a au la dispoziție un formular, disponibil aici.

Lecțiile vor fi gratuite și se vor desfășura săptămânal, în format online. La ediția de anul trecut s-au înscris 400 de elevi. Echipa MateX a susținut în total 18 lecții, acoperind toată materia de clasa a VIII-a, și a organizat un concurs de tipul EN 2021, media rezultatelor fiind 7,6, iar cea mai mare notă obținută – 9,5.

”Un scurt raport de activitate ar suna cam așa: 200 de elevi au trimis temele rezolvate, primii 10 au fost premiați (în ordinea punctajelor obținute la rezolvarea temelor). Am organizat un concurs de tip simulare Evaluare Națională, la care am oferit premii obținute din sponsorizări: 4 tablete, rechizite, cuburi rubice, tricouri inscripționate cu logo-ul nostru. Alumni ediției precedente au obținut rezultate foarte bune la proba de matematică a Evaluării Naționale 2021: media notelor a fost 9,56. Vrem să ajutăm cât mai mulți elevi să se pregătească gratuit pentru proba de matematică a Evaluării Naționale 2022”, spune Catinca Alexandru, unul dintre membrii echipei MateX.

Proiectul MateX a fost lansat în decembrie 2020 de olimpicii Catinca Alexandru, Bianca Otel, Darius Vulturu, Rareș Bălășescu, Alexandru Radu și Ștefan Dima, acum elevi în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

În vară, SparkNews.ro a stat de vorbă cu unul dintre elevii care au participat la cursurile MateX. Simina Nicolae a obținut 9,65 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională și a intrat cu 9,73 la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București. Povestea ei o puteți citi aici.

Sursa: Facebook/ MateX.xyz

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.