Concursul pentru directorii de școli, primele rezultate: 65,8% dintre candidați au promovat proba scrisă, înainte de contestații

0

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. 65,8% dintre candidații la posturile de directori și directori adjuncți din școli au promovat proba scrisă, înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7, informează Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, dintre cei 9.110 candidați care au fost validați pentru a participa la concurs, s-au prezentat și au finalizat proba scrisă, care s-a desfășurat vineri, 8.627 candidați (94,7%).

”Dintre aceștia, 5.676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs”, precizează sursa citată.

  • Județele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureș (78%).
  • Cele mai slabe rezultate s-au obținut în județele: Mehedinți (44%), Călărași (45,1%), Satu Mare (50,3%).
  • În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că pentru locurile ce vor rămâne libere, ”se va organiza rapid un alt concurs, de îndată ce va fi finalizat acesta”.

Distribuția pe note este următoarea:

Sursa: Ministerul Educației

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile după proba scrisă pot fi depuse în perioada 15-17 octombrie.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfăşoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu). Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcţie să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022.

Candidaţii care nu s-au putut prezenta vineri la proba scrisă a concursului din cauza infectării cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiune specială ce va fi organizată pe 28 octombrie.

Citește și: Proba scrisă din cadrul concursului pentru directorii de școli: Subiectele primite de candidați și șablonul de evaluare UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.