Asociațiile de elevi cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației: ”Transportul elevilor nu este o glumă”

0

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC) îi solicită premierului Florin Cîţu să propună revocarea din funcţie a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Marţi, 3 august a.c., ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat faptul că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea fondurilor pentru burse şi pentru Programul Masă Caldă. Totuşi, acesta nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, în ciuda existenţei unei obligaţii impuse de Legea Educaţiei în acest sens”, spun reprezentanții elevilor, într-un comunicat de presă, transmis de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Potrivit elevilor, ”încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate”.

”Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate. Mai mult, în urma protestelor Asociaţiei Elevilor din Constanţa, prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat”, mai semnalează elevii.

Aceștia reamintesc că, în urma unor solicitări transmise Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Mihai Lupu a afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat.

”Astfel, problema se materializează la nivel judeţean prin încălcarea drepturilor elevilor! Având în vedere lipsa de responsabilitate arătată, prin nesolicitarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară, în ciuda existenţei unei necesităţi în acest sens, semnalată atât de reprezentanţii elevilor cât şi de către Consiliile Judeţene, considerăm necesară revocarea din funcţie a ministrului Sorin Cîmpeanu.

Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităţilor! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară şi propunerea spre revocare a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!”, se mai arată în comunicat.

„Ministrul Educaţiei are responsabilitatea de a solicita de la bugetul de stat, la rectificare, fondurile pentru toate domeniile necesare. A fost semnalată de nenumărate ori necesitatea alocării de la bugetul de stat pentru transportul elevilor, dar Sorin Cîmpeanu continuă totuşi să o ignore.

Mai mult, având în vedere promisiunile premierului Florin Cîţu, considerăm că singurul mod în care acesta îşi mai poate dovedi decenţa faţă de elevi este prin propunerea spre revocare a ministrului, deoarece acesta a dovedit că nu are vreun interes în a rezolva problema transportului. În conducerea Ministerului Educaţiei este nevoie de oameni cu coloană vertebrală şi cu un interes real faţă de nevoile elevilor, nu de persoane ce nu fac altceva decât să pericliteze accesul elevilor la educaţie de câte ori au ocazia”, declară Ariana Dudună, preşedintele AEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here