Admitere liceu 2021, etapa a doua. Rezultatele repartizării în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a, publicate pe admitere.edu.ro

0

ADMITERE LICEU 2021. Rezultatele repartizării în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a – etapa a II-a au fost publicate vineri, 6 august, pe admitere.edu.ro.  În București, trei candidați cu media de admitere peste 9 au fost repartizați în această etapă.

Rezultatele repartizării în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a – etapa a II-a pentru fiecare județ/București pot fi consultate AICI. Potrivit datelor publicate pe admitere.edu.ro, la nivel național, 576 de candidați au fost admiși în această etapă, numărul locurilor rămase neocupate fiind de 9.332.

În Capitală, cei trei candidați cu media de admitere peste 9 au fost repartizați la Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” și Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”.

  • Locuri libere pentru cazurile speciale: Situația locurilor rămase libere la liceele din București, după cele două etape de admitere, poate fi consultată pe site-ul ISMB.

Potrivit Top 50 de specializări – etapa a II-a, publicat pe admitere.edu.ro, pe primele trei locuri se află Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” cu ultima medie de admitere 9.34 (Științe ale Naturii – engleză), Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” – 9.33 (Matematică-informatică) și Colegiul Național ”Aprily Lajos” din Brașov – 9.33 (Matematică-informatică).

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2021, în aceste zile vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după cele două etape de repartizare:

  • 9-11 august: Rezolvarea de către Comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapele de repartizare computerizată.
  • 9 – 13 august 2021:
    • Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în primele două etape de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată din primele două etape de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a candidaților care nu au participat la primele două etape ale repartizării computerizate și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională
    • Repartizarea candidaților, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 29 iulie 2021.

Prima etapă a repartizării computerizate în licee a avut loc pe 24 iulie. Conform Ministerului Educației, în prima etapă au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați – la filiera tehnologică.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.