Demonstrație în direct a echipei de robotică Thobor din Tecuci, la lecția ”Educație la înălțime” de la Mărășești VIDEO

0
Membrii clubului de robotică Thobor din Tecuci. Sursa foto: Captură video

A șaptea lecție din cadrul proiectului ”Educație la înălțime” a fost transmisă, joi, de la Mausoleul de la Mărășești. Lecția a fost realizată de Adriana Lefter, învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna Tecuci”. Prezenți în cadrul orei speciale, membrii clubului de robotică Thobor din Tecuci au făcut o demonstrație cu robotul creat de ei.

Lecția de la Mărășești, care a inclus o vizită la Muzeul de Aviație din Tecuci, un reportaj despre drone și povești despre eroii și eroinele României, a avut și o componentă de educație STEM. Invitații învățătoarei Adrianei Lefter au fost membrii clubului de robotică Thobor din Tecuci, format din 5 fete și 9 băieți și coordonat de profesorii Adriana Ciocănel și Oliver Drăgan.

Membrii echipei au prezentat robotul realizat de ei, au explicat cum funcționează și au făcut o demonstrație în direct. Profesoara Adriana Ciocănel a vorbit despre abilitățile pe care și le pot dezvolta copiii prin robotică.

”Robotica îi transformă în niște meșteri, trecând de la teorie către practică. În primul rând, își dezvoltă calități de analiză și de a lua decizii. Mai departe, se duc către zona de analiză/ identificare a problemei și conceperea soluțiilor”, a precizat profesoara de informatică, Adriana Ciocănel.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.