Inspectorul general Ionel Pușcaș, demis de ministrul Educației de la șefia Inspectoratului Școlar al Municipiului București

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că l-a demis pe Ionel Pușcaș, inspector general al ISMB, după ce a declarat că incidentul de la o şcoală din Bucureşti, în care un elev de clasa a VI-a s-a aruncat pe geamul clasei, a fost ”o joacă de copii”, relatează observatornews.ro.

„Ministerul Educaţiei are o abordare clară. Nu poate tolera abordări superficiale în astfel de situaţii, care sunt cu adevărat dramatice. Este o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de înţelegere şi empatie din partea cadrelor didactice şi a factorilor responsabili. O astfel de abordare, precum cea de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, din păcate, nu poate fi tolerată. Dovedeşte că cel care a făcut o astfel de afirmaţie nu poate proba nici empatie, nici înţelegere. Pe cale de consecinţă, eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie”, a declarat ministrul Educației.

Un copil de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială ”George Bacovia” din Bucureşti, sectorul 4, s-a aruncat pe geam. Cazul a fost prezentat de Observator, care a relatat că elevul ar fi fost supus umilințelor colegilor, fiind victimă a bullying-ului.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii, iar medicii au stabilit că are leziuni minore. Băiatul a fost dus apoi la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică.

„O joacă obişnuită… Ce să vă zic… a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o… Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a fost reacția lui Ionel Puşcaş, inspector general ISMB, atunci când a aflat despre cazul elevului de clasa a VI-a de la Școala Bacovia, care s-a aruncat de la etaj, pe geamul școlii, în pauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.