55.000 de elevi, cu vârste între 16 şi 18 ani, vaccinați anti-COVID. Autoritățile vor să organizeze un maraton pentru vaccinarea copiilor

0
Foto: profit.ro

Un număr de 55.000 de elevi, cu vârste între 16 şi 18 ani, s-au vaccinat anti-COVID, a informat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cu o zi în urmă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunța că se intenţionează organizarea unui maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste între 16 şi 18 ani.

Potrivit ministrului Educației, până în prezent au fost vaccinaţi 13.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 cu vârsta de 17 ani şi 25.000 cu vârsta de 18 ani.

Valeriu Gheorghiţă declara, marţi, că maratonul de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste între 16 şi 18 ani ar putea fi organizat în perioada 31 mai – 1 iunie.

Chiar intenţionăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua internaţională a copilului, vrem să organizăm, dacă vreţi, un maraton la nivel naţional pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea şi autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcţioneze neîntrerupt cel puţin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenţi să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident, însoţiţi de un aparţinător, de tutorele legal – părinţi, bunici.

Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programaţi în platformă, însă în zilele respective 31 mai, probabil şi 1 iunie, vom avea această prioritizare, dacă aş putea spune aşa, pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane”, a spus Gheorghiţă, citat de Agerpres.

El a afirmat că sunt deja judeţe unde se are în vedere organizarea activităţilor de vaccinare în anumite unităţi de învăţământ.

Sunt deja judeţe care organizează acest tip de vaccinare chiar în spaţii amenajate în cadrul unităţilor de învăţământ. Pot să vă dau exemplu: în judeţul Constanţa, în judeţul Hunedoara, împreună cu Ministerul Educaţiei, se are în vedere organizarea activităţilor de vaccinare în anumite unităţi de învăţământ. Sigur, unde se pot organiza astfel de activităţi„, a arătat medicul militar.

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani

Valeriu Gheorghiţă a mai declarat că se lucrează împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la optimizarea platformei astfel încât aceasta să permită programarea la imunizare a copiilor de 12 – 15 ani prin contul părinţilor, în perspectiva în care serul de la compania Pfizer va fi autorizat pentru această grupă de vârstă.

„În perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani, deja se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei ca să permită programarea copiilor prin contul părinţilor. Un alt lucru care probabil va fi deja gata, până la finalul acestei săptămâni, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la compania Johnson&Johnson. Ştim că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma în momentul de faţă fiind optimizată să aloce doza de rapel, aşa încât trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic şi deja încep să fie active”, a declarat şeful CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.