Desenul unei eleve de 14 ani din Maramureș va fi imprimat pe costumul unui astronaut. Alesia: ”Este un vis devenit realitate”

0
Sursa foto: facebook.com/RomanianScienceFestival

Alesia Ardelean, elevă la Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș, a câștigat, la începutul lunii mai, concursul ”Desenul tău pe costumul unui astronaut”, organizat de Space for Art Foundation, în colaborare cu Romanian Science Festival. Desenul Alesiei va fi imprimat pe un costum spațial ce va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, în luna noiembrie.

Alesia a fost desemnată câștigătoare dintre cei 77 de copii care și-au înscris lucrările în concurs și va reprezenta România în proiectul BEYOND. Proiectul a avut în vedere crearea unui costum spațial imprimat cu desene artistice create de copiii provenind din toate statele lumii. Tema principală a fost ”Planeta Pământ așa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”, se arată pe pagina de Facebook Romanian Science Festival.

Desenul Alesiei. Sursa foto: facebook.com/RomanianScienceFestival

”Desenul câștigător va fi imprimat pe acest costum spațial care va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, Scoția, Marea Britanie, din noiembrie 2021. Restul desenelor înscrise vor face parte dintr-un vernisaj digital creat și găzduit de organizația 4wardFutures UK”, anunța Romanian Science Festival, în aprilie.

Sursa foto: facebook.com/RomanianScienceFestival

”Încă de mică am fost atrasă de spațiul cosmic. Faptul că desenul meu a câștigat această competiție este un vis devenit realitate. Sunt foarte recunoscătoare pentru această oportunitate și pentru toate aprecierile primite”, a declarat Alesia, pentru DirectMM.ro.

Lucrarea elevei de 14 ani, care l-a avut ca îndrumător pe dirigintele ei, Cornel Gavrilă, profesor de desen, este realizată în tehnică mixtă, pictură în fundal, iar astronautul este realizat cu tuș și creion, scrie sursa citată.

Sursa foto: directmm.ro

Potrivit Romanian Science Festival, organizatorii concursului au anunțat că mai multe lucrări de artă ale copiilor români vor fi folosite în proiectele organizației.

”Uitați ce mesaj am primit de la Nicole Stott, Directoarea Fundației Space for Art, fostă astronaută și în prezent artistă plastică: <Vă mulțumesc foarte mult pentru coordonarea apelului pentru desene și pentru că ne-ați trimis această frumoasă lucrare de artă de la Alesia pentru costumul spațial din proiectul BEYOND. Suntem atât de încântați că îi avem pe Alesia și pe toți copiii care au participat la concursul nostru Space for Art. Mulțumim și pentru celelalte lucrări de artă și sperăm că vom putea folosi mai multe pentru proiectul BEYOND sau pentru proiecte viitoare. Toate cele bune! Nicole Stott>”, se precizează pe pagina Romanian Science Festival.

Citește și: Echipa de robotică a României a câştigat aurul la Campionatul Internaţional din Rusia. Elevii, primiți de ministrul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.