Romanian Science Festival lansează ”Zilele carierei la RSF”. Neuroștiința, Informatica și Fizica, primele sesiuni live pentru elevi și studenți

0

Romanian Science Festival va lansa sâmbătă, 17 decembrie, ”Zilele carierei la RSF”. În cadrul unor sesiuni online, elevii și studenții pot discuta cu specialiști în diferite domenii despre oportunitățile de carieră pe care le oferă disciplinele STEM. Materiile abordate în prima ediție sunt Neuroștiința, Informatica și Fizica.

”Alegerea unui drum în carieră poate fi un proces dificil pentru tinerii de astăzi. La școală nu se vorbește suficient despre opțiunile pe care materiile din programă le oferă, iar elevii, de cele mai multe ori, nu descoperă la timp posibilitățile pe care le-ar putea avea.

Pe lângă asta, unele subiecte de studiu, precum neuroștiința sau astronomia, sunt prea puțin discutate în școlile din România. Ele rămân aproape necunoscute pentru foarte mulți tineri, deși pentru cel puțin o parte din ei ar putea reprezenta chemarea lor în carieră”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Prin ”Zilele carierei la RSF” – mai precizează sursa citată – Romanian Science Festival își dorește să deschidă orizonturile elevilor și să îi ajute să formeze legături cu specialiști în diferite domenii pentru a le prezenta multitudinea de posibilități pe care fiecare dintre disciplinele STEM le poate avea: ”Desfășurat online, evenimentul „Zilelor carierei la RSF!” oferă discuții interactive alături de cercetători și profesioniști din diaspora academică, care ne vor dezvălui parcursul lor academic și profesional. Disciplinele abordate în prima ediție sunt Neuroștiința, Informatica și Fizica.”

Pentru fiecare materie va exista o sesiune individuală, iar elevii și studenții se pot înscrie completând un formular aici. Programul este următorul:

  • 10:00-11:00: NEUROȘTIINȚE
    Invitați: Elena Zamfir, postdoctorand, Computational Neuroscience, Universitatea Oxford; Iuliana Bledea, Data Scientist, Neuroscience and Machine Learning, University College London; Oana Gurău, Doctor în Neuroștiințe, Universitatea Oxford; Bianca Cristian, Recruitment and Communications Manager, BioMedX Institute, Heidelberg.
  • 11:30-12:30: FIZICĂ
    Invitați: Paula Gherghinescu, Doctorand, Astrofizică, Universitatea Surrey și Universitatea Oxford; Andrada Ianuș, Cercetător în imagistică medicală, Fundația Champalimaud, Lisabona; Liana Ivașcu, Student, Universitatea Manchester
    Ronald Szatmari, Student, Universitatea Viena; Ciprian Ploștinar, Project Manager, ESS Accelerator și Universitatea Oxford.
  • 13:00-14:00: INFORMATICĂ
    Invitați: Irina Verlan, Specialist AI, Universitatea Helsinki; Emil Cențiu, Inginer Tactical Software, NatWest Markets; Andrei Nenciu, Inginer Machine Learning, Featurespace; Bayar Ilhan, Inginer Machine Learning, Cancer Research, Etcembly.

Sesiunile vor avea loc LIVE pe Zoom, locurile fiind limitate. „<Ce pot să fac cu fizica după facultate? Sau ce înseamnă neuroștiințele? E bine să lucrezi în IT?> Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care ni le adresează în permanență liceenii și studenții cu care intrăm în contact prin inițiativele Romanian Science Festival. Astfel am identificat nevoia acestora de a afla mai mult și mai concret despre oportunitățile de carieră pe care fiecare disciplină le oferă.

În prima ediție a evenimentului „Zilele carierei la RSF!”, mentorii noștri vor purta o discuție liberă cu participanții interesați în Neuroștiință, Informatică și Fizică. Dacă sunteți curioși despre o carieră bazată pe aceste materii, vă așteptăm să vă înscrieți sau să trimiteți linkul cuiva care are nevoie de astfel de sfaturi sau întrebări”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.