Evaluarea Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin simularea examenului. Cele 5 seturi de teste de antrenament

0

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin, în perioada 29-31 martie, simularea examenului de Evaluare Națională. Luni are loc proba la Limba şi literatura română, marți se va desfășura simularea probei la Matematică, iar miercuri cea la Limba şi literatura maternă.

Probele vor începe la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8.30. Conform instrucțiunilor transmise de Ministerul Educației, elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, și nu vor fi amestecați cu cei din alte clase.

Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de două ore.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

În școlile aflate în localități carantinate, simularea examenului de Evaluare Națională va putea fi organizată după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de 15 mai.

Ministerul Educației a publicat în ultimele săptămâni cinci seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021.

Teste de antrenament, Evaluarea Națională 2021 – setul 1

Teste de antrenament, Evaluarea Națională 2021 – setul 2

Teste de antrenament, Evaluarea Națională 2021 – setul 3

Teste de antrenament, Evaluarea Națională 2021 – setul 4

Teste de antrenament, Evaluarea Națională 2021 – setul 5

  • Teste de antrenament pentru Limba și literatura maternă, Evaluarea Națională 2021 pot fi descărcate de AICI.

Elevii claselor a VIII-a care susțin anul acesta Evaluarea Națională reprezintă prima generație care studiază după o programă nouă, iar subiectele de examen sunt de tipul testărilor internaționale. Programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost publicată anul trecut și reactualizată anul acesta în contextul pandemiei.

Primul model de subiecte la Limba și literatura română, publicat anul trecut de Ministerul Educației, a fost contestat pentru gradul de dificultate, în noiembrie 2020 fiind publicat un model nou.


Calendarul Simulării Evaluării Naţionale 2021

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 30 martie 2021: Matematică – probă scrisă
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 16 aprilie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.