Elevii din clasele terminale vor putea merge la școală și în localitățile aflate în scenariul roșu – decizie CNSU

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că elevii din clasele terminale vor putea participa fizic la cursuri şi în localităţile aflate în scenariul roşu, condiția fiind ca rata de infectare să nu depășească 6 cazuri la mia de locuitori. 

CNSU a adoptat, vineri, o hotărâre care permite continuarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru elevii din anii terminali, ”indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”.

Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori, prevede hotărârea adoptată de CNSU.

Ministerul Educației a solicitat, vineri, Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor astfel încât să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul roşu.

Citește și: Capitala a intrat în zona roșie. Ministerul Educației cere modificarea scenariilor astfel încât elevii din clasele terminale să poată învăța fizic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here