Lecția de istorie în aer liber. Copiii și-au confecționat arme din hârtie și s-au „luptat” în curtea școlii FOTO&VIDEO

0

Istoria nu e abstractă și nu se memorează mecanic, spune învățătoarea Simona Banda, care și-a provocat elevii de clasa a IV-a la o oră de istorie altfel. Cu respectarea regulilor impuse de pandemie, copiii au participat la o oră organizată în curtea școlii, în care s-au jucat, s-au distrat, au învățat și s-au duelat cu arme confecționate de ei.

Învățătoarea de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din Lugoj a relatat pe Facebook episodul în care ”răzeșii lui Ștefan i-au învins și azi pe spahii în curtea școlii”.

”<Ce-mi place la școală!> a exclamat țopăind un băiețel, deși oastea lui a fost înfrântă. Sper ca peste ani să-și amintească cu plăcere cum s-au întrecut în luptă la ora de istorie. Am urmărit documentare și filme artistice inspirate din viața voievozilor, dar jocul rămâne (încă) în topul preferințelor!

Inspirată de pasiunea lui Luca pentru arme confecționate din hârtie, i-am provocat pe copii să-și creeze și ei o armă potrivită, urmând tutorialele puse la dispoziție de colegul lor. A fost un prilej bun pentru a discuta despre arme și strategii de luptă. Istoria nu e abstractă și nu se memorează mecanic!”, a scris învățătoarea.

Simona Banda desfășoară în mod constant ore în aer liber cu elevii săi. Am scris povestea învățătoarei din Lugoj și a elevilor săi în urmă cu ceva vreme, însă îi putem citi aproape zilnic ”poveștile din clasă” pe care le prezintă, ca un jurnal de școală, pe rețeaua de socializare.

Citește și: Clasa în care fiecare copil a avut ziua lui specială și învățătoarea face orele altfel: „Stârnirea curiozității este cel mai bun aliat pentru învățare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.