Cum se vor desfășura orele de sport, cu sau fără mască. Ministrul Educației: Căutăm un consens cu Ministerul Sănătății

0

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu au ajuns la un consens în privința purtării măștii de protecție la orele de sport. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,  susține în continuare eliminarea măștii în timpul orelor de educație fizică și speră că se va ajunge la ”o deblocare a situației”.

Avem în continuare câteva diferende de abordare, se referă la a purta sau a nu purta mască în timpul orelor de educație fizică. Am dat exemplu, în toată Europa nu există această obligativitate a purtării măștii. Am văzut studii făcute de medici pediatri care, cu date foarte exacte, cu diminuarea capacității de oxigenare, cu analogii făcute între efortul fizic făcut cu mască care echivalează cu efortul fizic făcut la o altitudine mare… Sperăm să ajungem la o deblocare a acestei situații cu privire la obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică. (…)

Ordinul este comun. Trebuie consens și îl căutăm. Am propus ca masca să fie obligatorie până la locul în care se derulează efectiv ora de educație fizică și de la locul orei de educație fizică până la vestiare, spre exemplu. Am venit cu recomandarea, cu cerința de a nu se organiza sporturi de echipă, care presupun o apropiere, o interacțiune. Am venit cu varianta ca profesorii de educație fizică să se asigure că se respectă distanțarea nu de 1 metru, ci de 1,50 metri, dacă nu poartă mască, dar totuși să se poată derula aceste ore de educație fizică. Primim semnale din foarte multe școli de dificultăți respiratorii din această cauză”, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu Ministerul Sănătății: Ore de sport fără mască, ”acceptabil” doar în exteriorul școlii, în spații deschise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.