Ministrul Educației: 64 de elevi din Bucureşti, confirmați cu noul coronavirus până joi

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până joi, la ora 18,00, un număr de 64 de elevi din Bucureşti erau confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

„64 de elevi la nivelul zilei de ieri, la ora 18,00, în Bucureşti”, a spus ministrul, vineri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”.

Ministerul Educaţiei informa joi că 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ din toată ţara au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 – 11 februarie, prima săptămână de şcoală a semestrului al II-lea.

Sursa citată preciza într-un comunicat de presă că 171 de clase aveau activitatea suspendată.

„Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, menţiona Ministerul Educaţiei.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Jumătate dintre elevii confirmaţi cu COVID-19 sunt din Bucureşti și din judeţele Cluj și Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.