Ministrul Educației spune că Istoria și Geografia nu se vor comasa: ”A fost un fake news în luna decembrie. Nu se comasează nimic”

0

Orele de istorie și geografie nu se vor comasa, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, despre comasarea celor două discipline, ministrul a răpuns: ”Care comasare? Eu nu știu de comasare.”

”Știu de predare transdisciplinară în care între chimie, biologie și fizică vor fi făcute conexiuni în așa fel încât la testele PISA, care sunt evaluări transdisciplinare, să obținem rezultate care să arate o rată… (…) Dacă se referă la comasarea fizică, adică din două ore să rezulte una, nu, asta nu se va întâmpla.

Dacă se referă la planurile-cadru de liceu care au fost lansate în dezbatere publică, vreau să spun că am depășit 10.000 de propuneri de modificare. Aceste planuri-cadru, care înseamnă lista de discipline, chimie, fizică, geografie… și numărul aferent pentru clasa IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, au fost realizate anul trecut, au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce am preluat mandatul, numărul de propuneri de modificare a fost atât de mare, adică practic nimănui nu-i convin.

Am impresia că nu mai plac nici măcar celor care le-au făcut sau celor care le-au validat. Și atunci poate este momentul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic. Deci dacă luăm o pauză înseamnă că nu se comasează nimic”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ulterior, ministrul a precizat că ”în luna decembrie, a fost un fake news, o știre falsă că se va comasa Geografia cu Istoria, sub numele de Științe Sociale”: ”Asta e un fel de comasăm geologia cu geodezia și cu geografia și o să îl predăm pe Geo Bogza. Totuși, să fim un pic calculați.”

Citește și: Elevii vor purta mască la orele de sport. Ministrul Educației: ”Este o cerință a celor din domeniul sănătății”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.